Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πνοή» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Κρόκου «Ο κύβος ερρίφθη».

 


Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πνοή» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Κρόκου «Ο κύβος ερρίφθη».

 

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 και ώρα 18:30 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου.

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

Σοφία Κόλλια – Βότση πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου

Κάκια Ξύδη εκδότρια – συγγραφέας

 

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα οι:

Γεώργιος Τζάνης, πρόεδρος τοπικού τμήματος Αλιβερίου Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών

Τζένη Κοσμίδου, συγγραφέας – ηθοποιός

Αναστασία Καραγιάννη, ηθοποιός

 

Την παρουσίαση θα κοσμήσει με την ερμηνεία Αρχαίας Ελληνικής Λύρας ο μουσικός Κωνσταντίνος Καραγιάννης

 

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Λίγα Λόγια για το βιβλίο «Ο κύβος ερρίφθη»:

Ένα ξεχωριστό βιβλίο που κατακτά και καθηλώνει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες!

Μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της, η Λυδία έρχεται αντιμέτωπη με μια άγνωστη πραγματικότητα. Γίνεται κάτοχος ενός αρχαίου μυστικού που βρίσκεται κρυμμένο εδώ και είκοσι πέντε αιώνες, προστατευμένο από αδιάκριτα μάτια. Η ίδια αγνοεί τη σημασία όσων κληρονομεί αλλά και τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται. Χωρίς να το ξέρει, κινδυνεύει να εκθέσει το παρελθόν και να ανατρέψει τη ροή της ιστορίας. Σύμμαχός της ο Ορέστης, καθηγητής φιλοσοφίας, που τη βοηθά να ξεδιαλύνει μπερδεμένους γρίφους και σύμβολα. Θα καταφέρει να προστατεύσει όσα της ανατέθηκαν; Θα μπορέσει να σωθεί η ίδια; Και τελικά, ο Ορέστης είναι τόσο αθώος όσο ισχυρίζεται ότι είναι;

 

Βιογραφικό:

 

Η Μαρία Κρόκου γεννήθηκε στην Εύβοια. Από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τα προβλήματά του. Σπούδασε κοινωνική λειτουργός στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Αθηνών και απασχολήθηκε σε διάφορες μονάδες κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως: ΚΑΠΗ, ΨΝΑ, ΟΚΑΔΗΠ. Σήμερα εργάζεται στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ποίηση, τα παραμύθια, τη ζωγραφική και τη ζαχαροπλαστική. Ζει στην Εύβοια με τα δύο παιδιά και τον σύζυγό της. Έχει γράψει το βραβευμένο, από το καλλιτεχνικό σωματείο Έλευσις και Υδράνη, θεατρικό «Λοξές φιλίες». Το πρώτο βιβλίο της, με τίτλο «Εξάρες», κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Novelbooks ενώ το δεύτερο, «Αν δεν ήμουν εγώ… Αν δεν ήμουν εδώ…» το 2015 από τις εκδόσεις Διώνη. Το μυθιστόρημα «Ο κύβος ερρίφθη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.