Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου συστήνει πολύ υψηλή προσοχή στα καταστήματα Υπεραγορών

 


Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου συστήνει πολύ υψηλή προσοχή στα καταστήματα Υπεραγορών, θέτοντας υπόψη σας τα εξής :

 

 • Οι Μικρές επιχειρήσεις (οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι οικογενειακού χαρακτήρα και δεσμών) επιδεικνύουν υψηλό συναίσθημα ευθύνης και συνέπειας πραγματοποιώντας τακτικά test στο προσωπικό τους, παρότι λόγω του μικρού αριθμού αυτού φέρουν πολύ λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης κρούσματος. Οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να είναι τυπικοί στους ελέγχους, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα σε τέτοια επιχείρηση της περιοχής μας και παρότι είναι αντιμέτωποι με κατακόρυφη πτώση τζίρων και εμφάνισης ζημιών λόγω των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid 19. Τηρούν δε με ευλάβεια όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όσον αφορά τα άτομα ανα τετραγωνικά, τις μάσκες και τις αποστάσεις, ώστε να προσφέρουν τόσο στο προσωπικό τους, όσο και στους καταναλωτές την ύψιστη δυνατή ασφάλεια.

 

 • Οι Μεγάλες αλυσίδες, οι υπεραγορές έχουν ήδη καταγράψει κρούσματα. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στη συνεύρεση μεγάλου αριθμού ανθρώπων (καταναλωτών/εργαζομένων) και μάλιστα με συνεχή ροή. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα καταστήματα αυτά να αποτελούν εστίες υψηλού κινδύνου για την καταγραφή κρουσμάτων και μάλιστα μεγάλου αριθμού. Οι εν λόγω επιχειρήσεις δεν έκλεισαν ούτε μια ημέρα, λειτούργησαν πλέον ομαλά όλων και συνεχίζουν έτσι, παρουσιάζοντας κατακόρυφη αύξηση των τζίρων τους. Λόγω της προνομιακής αυτής συγκυρίας υποχρεούνται και έχουν την ευθύνη πρώτες από όλες τις άλλες επιχειρήσεις να προστατέψουν τη δημόσια υγεία, να διαφυλάξουν το τοπικό επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα και όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όσον αφορά τα άτομα ανά τετραγωνικά, τις μάσκες και τις αποστάσεις και πραγματοποιώντας τακτικά τεστ σε όλο το προσωπικό τους.

   Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου υπενθυμίζει σε όλους πως η διασπορά του COVID-19 τοπικά στην Εύβοια με συνέπεια την επιβολή σκληρού lockdown στον Δήμο Χαλκιδέων ξεκίνησε από την εμφάνιση πολλαπλών κρουσμάτων σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Επίσης, υπογραμμίζει ότι την εποχή αυτή απαιτείται συνεννόηση, συνένωση και συνέπεια όλων. Διότι όλοι θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στην ανάγκη διαφύλαξης και προστασίας της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας.